Thursday, 30 October 2014

Cinta Hati

Oh dear....ini lah yang dinamakan kita boleh merancang tapi Allah SWT la yang menentukan segalanya. Tapi apa pun yang Allah berikan tetap? I rasa alhamdulillah syukur...sebab tak la sesusah rakyat Palestine nun jauh di sana. So Redha and Pasrah.

Gitew...opening ken? bunyi macam ustazah ustazah tak? heheheh. 

Okey kejutan hari jadi dah jadi lah. Princess ended up giving mom and dad kejutan hari jadi. Princess jatuh sakit. Demam tak kebah kebah sejak hari Sabtu! OH! my Allah....

akhir sekali ke hospital juga tempatnya. tu another story. Punyalah banyak hospital kat Shah Alam? boleh dikatakan semuanya penuh! Macam la anak I sorang saja yang sakit? anak orang lain pun sakit juga kan...hai la bila la hospital Shah Alam nak buka ni? please please buka cepat. Supaya apa apa hal hospital kerajaan dapat membantu. Al-maklum hospital swasta manjangnya penuh!

Pada malam nak buat drip Air mata I dah meleleh....I tak boleh tengok tapi dia dok panggil I mommy mommy please bacakan doa nabi yunus di telinga saya....La ila hailla anta subhana ka inni kuntu minazolimi....

I dok ulang-ulang ulang. I juga yang mengajar dia..kalau perlukan pertolongan dari Allah cepat cepat baca doa nabi Yunus ni. (Itu pun je doa yang I tau). So together we recited the doa. Tambah buat hati I sayu.....Hadiah dari Ilahi ini sangat mahal sangat sempurna untuk I yang tidak sempurna ini. Betapa Allah sayang diri ini. Betapa Allah sayang anugerah ini.....betapa....ajaran I didengar rupanya oleh Hadiah Ilahi ini....


Meredah jam di Shah Alam yang tak menentu selepas Maghrib nak kejarkan Hadiah Ilahi ini ke hospital. Hati mommy berkeping keping macam kaca pecah di lantai. Anak mommy demam....merah mata menangis. 







Proses ini yang buat hati mommy sayu. Sakit mommy....tanpa setitis pun air mata mengalir dari Anugerah Ilahi ini.  bukan sekali tapi dua kali baru la segalanya selesai. berkali kali mommy bacakan doa....dengan janji kiranya ini berjaya dan marissa kembali sihat mommy belikan kinder joy 10 biji. Janji mesti ditepati kata Najib Tun Razak kan?



Gambar ini I captured sekiranya utusan malaysia ada mengadakan pertandingan Saya dan utusan malaysia. Manala tahu kan? yeap she read it. She always wants to know apa yang berlaku di dunia pada ketika ini......


My Cinta Hati dah mula bertenaga selepas sehari semalam berada di hospital..Alhamdulillah...


then came my friends with these b.day gifts. The Little Giraffe that she named her Zella. Color pencils, drawing papers and cekelat :D




Then I discovered she could draw with her LEFT HAND! - hmmmmmm not bad......


With her little Zella the giraffe 


Doc McStuffins


and me enjoying the view...cars, trees and blue sky....

berdoa dalam hati moga anak ini kembali sihat dan ceria 

-amin- 

cinta hati mommy and daddy...


xoxoxo Pearl


Thursday, 23 October 2014

HAPPY BIRTHDAY DEAR PRINCESS

It'ssssssssssss HER BIRTHDAY!!!!

yes...my snow white secara rasminya berumur 7 tahun semalam. I'm happy dalam pada masa yang sama terbayang tahun depan I'll be 36 ha ha ha..

A surprise party? takde pun....

Macam yang I kata hidup I ni kadang ada budget kadang takde budget kadang terlebih budget. So ada lah lebih selamat tak membiasakan anak I dengan birthday party yang over the top. Cukup sekadar memperingati hari istimewa si dia. Janji I pada hari I tahu I mengandungkan si dia ialah YOU'LL BE LOVED. I jaga I tatang dengan penuh kasih sayang. 

Bought her presents:

1.  Marissa pilih sendiri

2.  I pilih based on her list 

3.  Meg pilih based on her list

4. This year tak duduk hotel plus cuti cuma satu hari and jatuh pada hari kerja so we ke Zoo la 
     jawabnya. Boleh tengok PANDA BEAR! :D


Dia kata dia boleh jalan macam JAMAL! heheh jangan marah ha? dia belajar dalam bahasa Arab Jamal tu unta la....hihi


Yeah we were there!


 One happy girl in da house!



Mommy nak bukak satu please............
 


 boleh bukak hadiah yang dia sendiri pilih hehe



22/10/2014 Pagi...! HAPPY BIRTHDAY!


 22/10/2014 Pagi...! HAPPY BIRTHDAY! 



22/10/2014 Pagi...! HAPPY BIRTHDAY!


she thought her b.day treat dah habis semalam...tungguuuuu I'm planning of something! hehe


HAPPY BIRTHDAY PRINCESS 

love,

Mom and Dad

xoxoxo

Wednesday, 22 October 2014

her birthday today syukur alhamdulillah..

HAPPY BIRTHDAY
PUTERI MARISSA BALQIS MEGAT MAZLAN
doa mommy and daddy moga dilindungi Allah selalu dan kebahagiaan itu sentiasa menjadi milik mu ...
Amin.....

Monday, 20 October 2014

Story of My Life

Okey thank you! CANDEKURA.

I've been busy. Yes nothing new.

Harijadi Marissa lagi dua hari! the best part? kali ni jatuh pada hari cuti umum! yahoo! Deepavali pun Deepavali la janji cuti. My plan for this year birthday? takde plan. Seriously takde plan. Tuesday nite going to buy her b.day present and birthday cake. Jadi pada 22/10 the three of us boleh makan kek bersama-sama. Nak makan mana this year birthday? still tak  decide lagi. Kemungkinan besar just rehat di rumah habiskan birthday cake! ha amacam? sempoi tak? NOW CAN I KOMPLEN ABOUT KENAIKAN HARGA MINYAK? :P

Okey story of my life.....busy with work busy with my kid busy with husband. I mencuba untuk jadi suri rumah yang perihatin. Not perfect but perihatin. Tapi pada masa yang sama keperluan diri sendiri perlu diambil kira. Oleh sebab itu? I dah plan nak ambil cuti pada sekian dot dot dot I NAK PI SPA! yahoo! of  coz I tag along my husband pergi sendiri tak shiok.....biarlah tukang bayar involve sekali hi hi hi.

okey okey back to story of my life...babe this time I kehabisan idea untuk bercerita. I tempek je gambar kat sini. Oh yes readers yang tak berkaitan sila tutup mata dan click X button up there kalau tak suka. EASY.  I have mentioned many time dah blog ni I share informasi dengan rakan rakan taulan. We share resepi, tempat makan yang gorgeous and delicious, we share dreams and gossip and many more. So yang tak tau hujung pangkal cerita???? please.....


Snow White tak berapa sihat minggu minggu yang lalu


While tunggu doktor (DEMC kalau bab menunggu memang makan masa 1 jam hehe)

Moving on..


Before sending her to school ate lunch kat Restaurant Baru Jovian M (fashion designer tersohor yang kahwin dengan anak Menteri apa ke entah namanya tapi ala Bapak Penyanyi DAFI) don't smile! I watched Akademi Fantasia ancient time ago. So I rasa he penyanyi la kan?


ROA nama restoran di beri


Pergi lagi? BIG NO!



Kopi penuh SERDAK KOPI hmmmm tak reti nak tapis ke apa 



Kuih pau cost RM4.00 (tak silap I) bila suruh Meg beli coz tekak terasa nak makan pau, I ingat dengan harganya? pau ni akan disediakan hangat hangat suam kuku gitew. Nope! it was in my dream. Dreaming crappy thing! No such. Coz pau dah la RM4.00 tapi disediakan served SEJUK SESEJUKnya.  

Ordered nasi putih tiga, ayam masak kicap 2 set, ayam masak sambal apa ke benda entah satu set, air kosong tiga dan kopi O satu. but we had a better idea to pour the kopi ke dalam gelas berais hehehe. Oh yes the bill came? nearly RM60.00. 

My honest honest advice? Better stick to what you do best le Jovian. 

p/s: the waiters tho semua cute anak ikan gitew.. hahahah this one thumbs up! but no won't VISIT this place ever again. Value for money takde.  Agaknya Jovian ingat orang Shah Alam banyak duit kot?? ramai MISKIN BANDAR kat Shah Alam ni Jovian wei.



Okey next!


went to The Garden recently. Nak jumpa sepupu Meg


Deepavali every where ...and this little girl try to blend in..



Dah lama tak datang sebab? jauh..malas



Adoring the Water Fountain



My fav. cafe kalau pi visit The Garden. entah food wise okey okey la tapi I suka tempat ni selesa kot.


Hasil karya seni mommy! Tajuk lukisan untuk exam akhir tahun SAYA DAN RAKAN so....Mommy boleh jadi guru seni gak.



not my hand
 

mine


okey this one Marissa yang lukis. Wajah ada kurus sikit macam anak dara 17 tahun

 


Her plate

 

 Pinggan Meg


Mine

Okey next!


 Minyak Naik I punya bijak pi beli kuali. ken.....

I did not buy emas sebab duit tak cukup heh!



However this kuali buat I dan family bahagia. Most of da time I purchased things that make the whole family happy. Emas? hmmmm tengok la budget tak kunjung tiba har har har



 Tell me macam mana family I tak happy??? Lamb Chop in da house!



Oktober this princess memang busy belajar nak exam katanya. 

p/s: yes i beli kotak pencil jenama thundercatz tahan sikit dari gambar barbie ke miki mouse ke apa ke. gaknya dibuat khas untuk budak lelaki kot heheh tu yang kena tahan lasak sikit.



At home ...


At home...I la ustazah I la guru seni ken..


Make me happy! - I wont bake I buy...


Make me happy! - I wont bake I buy...





panjang dah rambut Marissa bila...nak pi salon? 

 
 
adoring....

Next!


 plan to buy this soon!


plan to buy this pretty soon!

 

The Wit and Wisdom 
Of Dr Mahathir Mohamad

next!


Ikan goreng 

 

Telur Kari 

 

Telur Kari meriah

 

Dah siap dah Telur Kari I

 

Sambal Penyet

 

 Sup Cendawan


Can't wait cepat la Marissa habis exam dah tak tertahan nak keluar jimba jimba 

KL I'm coming!

not Europe but KL

read it carefully

:D :P


xoxoxo Ms Pearl