Monday, 31 October 2016

I live a good life - trust me

After so many years dolls? baru malam tadi I berjoget lambak kat Stadium (tok sah imagine it) hilarious okey! 

Tahniah kepada yang menang 
Selangor? tahun depan masuk final lagi insyallah!


This was a day before Final Match between Kedah and Selangor.  Nope that Enid Blyton bukan I punya. Belong to Marissa. I minum Kopi and makan Creme Brule tu ha! 


 OH Angie What really broke your marriage? Ha! ni baru bacaan I. No no la I nak baca Enid Blyton heheheheh 

Okey dolls I tak larat tulis panjang-panjang. I mengantuk! 


Next year baby!

Monday, 24 October 2016

The Birthday! 22 Oct 2016 - Mommy loves you baby! (1)

Yes this year the orthodox mom decided to let her only child to celebrate her birthday the way she always wanted it gitew!


7.30 am - surprised her with b.day gift (she knew la sure got b.day present one hehe)




Nak pet katanya ha hamik daddy u belikan digital one (tak payah cuci birdie poop) - she is extremely happy to finally has a pet (digital pun digital lah). Yeah muka kena kejut jam 7 pagi kannnnnn (still nak jadikan menantu? ha pi tanya Meg her dad lol


10:00 am fetched her two bff Che Copea and Che Maija


To The Garden we went gitew.....11:00 pagi dah start concert



2:00 pm the girls dah mcm cacing kepanasan (tak mo nyanyi dah auntieeee) nak jalan jalan shopping katanya amboi kan?? nak pi mana? I tanya nak pi beli toy katanya...okey at your service girls!


Auntie? saya nak beli toy tapi tak cukup duit nanti nak beli ice cream and donut...

alahai.........beli la toy apa you all nak beli with the money your parents bekalkan donut ka nasi ka ice cream ka is on me ok?

the kids grinned from ear to ear hahaha



ice cream and donut session!




then my only child need to blow a candle and make wish kan on her b.day okey went to my fav cafe Ben's and decided to treat them lunch and cake of coz.




3:30 pm they decided to go to the washroom and do something (u know girlssss)



well me has to take care of their belongings  (takpelah ......)



at 4:00 pm I tanya the kids nak balik dah ke? penat????

You know? kids too much ice cream and cake (sugar) Penat is just a word.....

No auntie!!!! not yet!!!!!!!!!!

can we go home after dinner!????

rabak budget hahahhahaha tak color rambut lagi auntie bulan ni oiiiii (warna Tyra Bank lagi la rambut nihhhhh) takpelah .......love to see my only child and her friends bahagia! okey let's go to The Curve!





Let them play at the playground till puas hati sampai muka merah macam udang kena bakar! hihihih then ....

auntie mommy I want ribena I want milo

ha kan?? okey ladies.......



More photos!


Girls....dah puas main kan? dah minum air kan?? can I go to Metrojaya for a while? Auntie kena beli leggings sat...okey kah???

Okeyyyyyyyyyyyy (serentak jawabnya!) wah tiga anak I hari tu!

Below I sat them at one corner and me searched for the legging I want gitew...cepat lagi pantas then bayar! Okey girls! nak balik takkkkk????

Tak nakkkkkk! auntie kata lepas dinnerrrrrrrr (kannnnnnnnnnnn)



Auntie? we want oreo ice cream! at Mcd!

Okeyyyyyyy


Dinner time!

@ Concorde Shah Alam

I need to feed them makan malam.....




PMB b.day cake! cake lagi!

Thank you Concorde Love the b.day song for Marissa and the complimentary cake! yummie!




Okey habis b.day party b.day lunch b.day playground b.day dinner

I dah rupa hantu mak lampir dolls!

Takde sexy mananya!

walau pun silang pangkah kaki mcm mana pun

Hantu mak lampir lagi lawa dari I heheheheheh

lipstick gone bedak gone! rambut dah macam Raja Ema zaman 80an (matilah)

ye takde nye nak pakai kasut tinggi! pakai selipar jepun udah! nak kejar kidsssssss


Esok paginya??? taubat dek nonnnnnn pergi gym! badan dah naik takde nya turun



Piano Day a day after her b.day 

My dear anakanda Puteri Marissa

Mommy doakan semoga panjang umur murah rezeki sihat selalu jadi anak yang solehah lagi bijaksana dalam pelajaran dan kehidupan. Moga ditemukan jodoh yang berakhlak mulia beriman kepada Pencipta. Moga selamat hidup mu dari sebarang bencana baik di dunia mau pun di akhirat. Moga syurga tempat mu. Moga menjadi kesayangan Maha Pencipta selamanya....Amin......

Love xoxoxox Mom 



Mars 9th Birthday

Friday, 21 October 2016

Thursday, 20 October 2016

Baby Cake and the birthday

Hai Dolls!

Sabtu ni birthday Porcelain Doll.  Thank god! semalam hari terakhir exam akhir tahun. Don't think I can sleep tight tonight as PD dah cakap malam ni nak buat kad jemputan harijadi. Amboiiiii kan?? jemput 3 orang je bz kemain! - Okey kertas warna dah beli! stickers cute cute dah beli tunggu je ler outcome nya dolls! - Tidur lewat lagi lerrr mommy malam ni nakkkkk.  

Semalam I cuti dolls adalah urusan penting yang I kena buat. Alang alang tu pi beli sekali barang yang nak dimasuk dalam beg kertas untuk para jemputan (bff sampai jannah katanya) hehehe kannn? 

Where to? The Curve la where else. Tempat jatuh lagi kan dikenang ini kan pulak tempat makan tak henti henti. Maaakan je! - lagi budget banyak keluar lagi banyak I makan. Sat gi akhir tahun berat naik mcm Belon Api tu baru tau!



Franco The Curve! - makan je kerjanya I doll! percayalah! 


Mommy loves you baby cake!


xoxoxoxoxoxo - Pearl

Monday, 17 October 2016

Busy Weekend - Life goes on (and yes I gained 2 kg)

Afternoon dolls


Exam week! 

As usual every year ni kerja I. Tolong Porcelain Dolls berlatih dulu kat rumah. Tajuk given few days before the actually day take place ha gitew. So tajuk PD pilih kali ni ialah taman bunga teknik kolaj. My job? memastikan senang dibuat senang dilukis dan paling crucial sekali? mesti mampu disiapkan tepat pada masanya. So tak perlu la nak complicated sangat macam hidup mak kau nakkkkk. hehehe 

Amik sitew! Taman bunga kan?????? 
So dia balik sekolah dia kata lukisan dia paling cantik! hadehhhhhh! yang penting dia kata dia dapat siapkan tepat pada masanya. Ha okey la tu nak.......redha je la apa pun keputusannya nanti ka




Saturday lepas I kena keluar la kan exam tak exam. Sebab oh yes! Saturday 22 Oktober 2016 birthday PD. Tahun ni pasal dia dah besar? dia boleh fikir sendiri macam mana nak celebrate b.day dia. hamboiiiiii dia dah siap jemput kawan so called kawan baik sampai jannah errrrr nak raikan b.day. hamboiii kan??? 

So okey la dah tempah tempat and this friday I kena beli goodies for her friends. Nasib tak ramai dolls! 3 orang jew! itu pun??? what la to put dalam goodie beg tu karang?? saja je kan menambah kerja dalam kepala otak mom dia ni. hmmmmm macam kepala ni takde benda lain nak fikir dah. Eh wait what ever happen pada celebrate b.day dengan keluarga je??? okey anak dara dah besar....okey okey. Orthodox mom kena la berubah juga eh?


Shopping! baju b.day katanya. Okey mommy belikan ini kira b.day present.
what? she said. Tapi kita nak yang boleh bukak pembalut hadiah mommy.
Okey itu mintak kat daddy you. end of conversation.







okey habis budget nak warna rambut mommy. kekonon cita cita nak kaler macam gigi hadid. tapi budget burst kan? masih kekal pada warna kulit Naomi Campbell hee

Coffee at Ben's

PD dah dapat barang dia kan? I kena duduk mengenangkan budget kan? so singgah Ben's makan kek ( I know I gained 2kg). My old friend kata selagi tak naik 5kg it was a boring story. What?????? setakat 2kg that is nothing godddd!



meanwhile PD main kat tempat ni dalam Ben's jugak. Okey la 1 jam I ada masa enjoyed my coffee and Banana Cake sambil fikir apa nak isi dalam beg goodie. 

Esoknya dolls? I pi Sg. Penchala sat nak tengok tempat jatuh lagi dikenang ini kan pula tempat mengurut kan?? tetiba tau tau dah sampai kat Subak! ha kan? makan lagi!!!!!!! kata taubat lepas tu lupa taubat!

pasal I kedekut kan?? order je air panas kosong takde warna (itu pun 0.50 sen!)




ha I sebenarnya kurang mengerti y some people tak makan ikan darat ikan laut ikan sungai ikan apa apa lagi lah. Padahal semua sama ikan kot?? tapi bila fikir balik? don't bother tekak orang kan?? sama juga bila orang tanya I why berpisah. You guys loving couple sejak Diploma time. Takde jawapan konkrit.....Biarlah Rahsia (tetiba rasya bersyukur Siti Nurhaliza cipta lagu ni) heheheheh. 

okey till then xoxoxoxoxoxo - I love my life....Pearl

Wednesday, 12 October 2016

Nothing is permanent in my life (don't know yours)

Evening dolls.....

Balik dari Johor, I terima email dari Hotel Jen Puteri Harbour.


Hi 
Ms. Hani
Thanks for sharing your feedback on your current stay at Hotel Jen Puteri Habour!


The team work hard to make each stay a perfect 5 and it looks like we just missed  the mark on this occasion. I have read your feedback on the Spa rebate voucher and have shared this with the front office team so that the colleague who checked you in can be coached & corrected. We are in the process of upgrading our Harbour CafĂ© & In Room Dining menus which are due to launch by the end of October.

Once again I apologize that we missed the mark,  feel free to contact me if there is anything else I can do to make your stay better.
Warm regards,

Paolo Campillo, General Manager
Hotel Jen Puteri Harbour, Johor 



Yeah kami ke Johor Sabtu (8 - 9 Okt 2016)

Yes again rambut kami tak cuci (lupa bawak shampoo dan kedekut nak beli baru ala satu malam je heheh)






Okey cerita tentang Jen Puteri Hotel Johor next time (not a promise)

Meanwhile today at 3.30 pm...

Pujuk........hmmmmm




                              

Monday, 10 October 2016

I gained 2kg!

Oh god! I gained 2.4kg after 2 weeks! 

Kenapalah bila I sedih tak boleh salurkan kesedihan tu ke gym? Kenapa mesti makan makan dan makan???? ish ish! - Nak ke gym tak sempat benarnya. Insyallah akhir bulan Oktober dolls! I betul-betul ke gym semula (mesti!!!). Naik 2.4 kg takpe lagi karang baju semua tak muat ha itu jam meraung kesedihan tak berguna. 


can anyone scream at me? 
pompuannnnn!! kau dah gemok!! please please stop makan makan!!! pronto!



mana tak naik 2.4kg nak?? mak belasah nasi lemakkkk nakkkkk



pastu gasak mee kari pulak.....


pastu tengok benda alah ni tergantung macam tergoda je iman ni ha! 


pasrah.....! (macam lagu Erra Fazira hehehehe)



Okey dolls till next time (I hope till next takde lagi I update tentang berat makin naik) xoxoxoo Ms Pearl