Monday, 8 August 2016

BZ Weekend

BZ weekend I tell you!


Pukul 9 pagi terpacak dah kat gerai Sabrina Kekasih  Lama

TQ! love you mucho!

xoxoxoxo

Thursday, 4 August 2016

Life

Hidup ini sangat aneh. Yang tak dijangka berlaku tiba-tiba berlaku.  Well yang dijangka berlaku kadang-kadang tak berlaku (selalunya berlaku as expected).

Hidup I pulak? sama seperti di atas tak dijangka berlaku, berlaku pula. Yang dijangka berlaku as expected berlaku lah. (repetitious I know).

Bak dalam cerita 3 Abdul (tunggulah lepas ni apa nak jadi pulak....).

Question is...bersediakah menghadapi kesannya? 



Beli

Tuesday, 2 August 2016

October approaching - birthday girl Auntie QiQi

October approaching.


My Baby Girl Marissa a.k.a Auntie QiQi Soon
October baby! 

this was taken many many years ago. Do not judge me harmless :P :P 


Monday, 1 August 2016

What Is Normal?

It is normal when you are attracted to someone and you fall in love with that someone (the same person obviously). But is it normal? when you are in love with A but you are attracted to B? Complicated...u think? .....hmmmmmm


Don't judge.  Me harmless

Friday, 22 July 2016

Raya 2016 from Shah Alam - Penang - Shah Alam with love

Selamat Hari Raya Dolls!!! Maaf Zahir Batin...homaigawddddd it has been what a month? ke belum lagi? takpelah janji tulis something.

Banyak to share with tapi takde masa nak tulis (busy).


I know my friend sham akan tanya by moi? yes by moi...pakai hp murah mak nakkk entah bila nak pakai handphone harga ribu riban (katanya kedekut...sampai sudah la pakai hp murahhhhh).

Langit di Pulau Pinang...Thanx you've been good to me and my family. xoxoxoxo

p/s: noooooo no nasi kandar you know i don't eat mamak food :D :D



MAS we love you! - Air Asia? hmmmmmm nanti nanti la masih  kekal dalam ingatan kena jalan kaki jauh gilerrrrr. tak mo ar cakap besar someday mungkin naik kot but bukan dalam masa terdekat...ada duit layan MAS takde duit or mode kedekut naik je Fire Fly murah!

p/s:  murah murah pun Firefly air bottomless you and cake scrumptious!


Makcik Loaded duit raya berkepok! siap nak bayar duit bfst untuk mom and dad...alahai suci muci niat mu nakkkkkkk

me:  boleh la nakkkk (mak amik kesempatan)
daddy yang suci muci: tak yah simpan daddy yang bayar
hehehehehhehe



ye kami keluarga anak beranak suka baju zebra. habis cerita.


raya ke tiga dah ada kat kat penang nahhh bukan kampung halaman tapi saja suka suki berjalan cuti panjang kan? so jalan jalan pasar malam jumpa pulak henna ni layan baby layan. 


dah sila jangan gelak...i know im still fat! no la yang lawa ala ala princess belah kiri tu my friend anak empat yang tak lawa yang selekeh comot pergi beraya pakai baju zebra tu I la.

p/s: dah sham mak dah tunaikan permintaan you . hakikatnya gambar mak tak dekut nakkk cuma fat still kannnnnnnnnn tunggu la I rempuh sampai 47kg. ha jam tu mak tepek banyak banyak gambar kat blog feeling ala ala kylie jenner gitewww 

till then selamat hari raya again okey??

xoxoxoxooxoxoox

Tuesday, 21 June 2016

The Soul

someone thought me kalau marah lepaskan. kalau ada rasa tak puas hati beritahu jangan simpan. lepas tu terpulang kalau rasa tak sesuai untuk teruskan hubungan putuskan. then lupakan. hati sure senang. wow! seriously I followed. and yes dah lupakan dan senang hati. entah kenapa hari ni topik ni pulak yang keluar. sebenarnya tak pernah terlintas pun nak menulis perihal ni. why hani why?? mungkin it's time? 

Leaving

this afternoon just before lunch time (puasa) someone text me. am leaving selangor soon. Pindah ke negeri di bawah bayu. I was like ...what??? seriously? hmmmm okey will meet you and have a coffee and sembang sampai terasa nak balik. Why hani? why. Selalu macam ni. tunggu to the very last minute baru nak mulakan langkah. again someone told me baik jumpa sekali dari tak jumpa langsung heheheh. Secara positivenya? my next visit ke sabah nanti ada la kawan kat sana. positive sangat!

Politic

again someone sent me a text after 12 midnite? saying that Barisan Nasional won both Kuala Kangsar and Sabak Bernam. Thank god! I have this person an angel yang tak pernah jemu update me kisah kisah harian. Kalau tak I jadi katak bawah tempurung. Maybe lebih teruk dari si katak. I knew akan ada PRK tapi I tak ingat bila. My aunties uncles cousins mengundi di Sabak Bernam. Whoa! yang muda undi siapa? yang tua undi siapa? biarlah rahsia....

Beberapa hari sebelum tu I did send a pic of (kotakkan ala ala mcm kertas undian)sebelah my photo in green (represents PAS) and yang sebelah lagi warna Biru Tua (BN official kaler). So I text my aunties the photo and tanya siapa Mak Uda akan undi? yang hijau ke yang biru tua?

Jawapan? Kalau hani yang jadi calon? tak kira la dari mana pun partinya Mak Uda undi Hani! yahoooooooo! so basically di kampung? jika you orang tempatan sedara mara ramai? kawan kawan ramai plus you baik hati (me not saying me baik hati tho I think I am?) am sure you will win the election. Oh yes tapi jangan la pulak cari pasal lepas menang tunjuk lagak? you kena sedar you wakil rakyat berkhidmat untuk rakyat hidup mati you untuk rakyat. So be good to your rakyat. Insyallah PRU akan datang muka you lagi yang menang insyallah insyallah. 

Kuala Kangsar? Meg's hometown. Tahniah kepada pemenang. Again kotakan janji. Be humble. Jujur la pada rakyat. Insyallah yang baik dipilih lagi. 

till then xoxoxoxox 


dengan ucapan bila la nak slim ni........kasut dah cantik dah...hehehhe

Wednesday, 15 June 2016

Concert soon!

video

Piano Solo 

xoxoxoxoxo

Mom Loves you