Thursday, 12 May 2016

Things done In the Name Of Love ........

Things done in the name of L.O.V.E.

note:
I got up in the morning and found this on her study desk.  Yes, it is because I don't bake........
I love You Puteri Balqis ..........since 2007

Wednesday, 4 May 2016

Life is not that bosan sebenarnya....

Diva-ish

Not at all actually. She is the nicest person on earth (trust me) once you get to know her....


 







I know ber-bubbles mulut cerita kisah GST kan? So I ate this last night simple cheap and filling. I know that too kita kena selalu bersyukur...
 


Bought! My shopping Skill dolls sangat Excellent A+++ got all in that picture from ZARA & H & M plus 2 more lagi t-shirt only cost me 147.00 - many got 1 item saja for the same price. hmmmmm told her I'll get her Marc Jacobs (for super duper UPSR result)


My sidekick and my Marc Jacobs

till then xoxoxoxoxoxo

note: yes I always in love with Male Designer. Y? soal hati susah untuk digambarkan...:P :P :P

Wednesday, 27 April 2016

What A Life 2


The Fat Omelete Cheesy loaded with condiments

by Moi


 
Went to KLCC recently for Ben's 

delicious food! no regret!


delectable! I tell you!

going for this again maybe in August? wink wink wink 



My Porcelain Doll 



My friend Ah Seng kata this one melayakkan I jadi Chef I know he did not mean it at all since this the only sayur I boleh masak (kadang kadang tak sedap kadang kadang tak sedap huhu)



Porcelain Doll baca buku. Mommy makan kek.

So tu sebab Mommy fat , PD tak fat.



I tell you I adore my own Mee Goreng than Mamak Mee Goreng 

I know....Self-Praise is not a praise....lol


okey till then...xoxoxoxoxoxoxo

Monday, 25 April 2016

What a Life

OH my god! so many things to do soooo many things to deal with!



1. Diet
2. Diet
3. Diet
4. No beauty product challenge till Aug. 2016
5. Alhamdulillah ........


Oh yes...My primary 3 baby? here .....




What do you call it? OOTD okey OOTD then...xoxoxoxo till next time

Wednesday, 23 March 2016

Me People and My little Kitchen

Assalamualaikum

OH Hem Gee kan? dah lama sangat bersarang blog I. 

What to write anyway. Najib ke laut Tun M ke darat the rest of UMNO members? ke angkasa lepas terus. Penat. Orang politik zaman la ni yang difikirknya kuasa kuasa kuasa. Mereka terlupa yang kuasa tu diberi oleh orang biasa macam I ni ha. Macam besar rasanya kan? Yes kalau ada 1 juta orang macam I dok pi mengundi dapat la you kuasa kalau ada 1 juta macam I dok mengundi rosak (protes) sat lagi you satu sen pun tak dapat. Tapi ye la bak kata Kiah kat kedai nasi lemak yang I jumpa ada mereka mereka kisah? Dia kalah PRU akan datang pun duit dia orang tu dah berkoyan. Yang tinggal orang macam kita kita ni la terkontang kanting. Apa la sangat nasib anak bangsa kan? 

Dah!

I busy you! memang tak sempat nak ngadap blog. Kat rumah busy kat office busy. Hujung minggu pun busy! ngalahkan PM heheheheheheh. Bukan Prophet Muhammad SAW tapi Prime Minister yeah.

GST still kan?

I've been masak'ing' day and nite! phew! nak jimat buat je la kan? Plus I think ( I think la) My dear Princess and My ever sabar husband suka masakan I.  ( I know puji diri sendiri). Hey tak bermakna I tak pi lepak makan luar. Still la tu perangai (habit) lama yang sukar dibuang.

Oh yes I dah tengok film Munafik. Takde la gareng mana biasa saja. Janji 17 juta kan? ada kesah? That film kalau takde anak Amy Search habislah membosankan. Jalan cerita perlahan sangat. I tak boleh tahan mengantuk. Terlalu ramai pelakon sayang akhirnya jadi tempelan yang tak memberi makna apa-apa....gitew...akhirnya apa mesej yang hendak disampaikan? USTAZ JUGA MANUSIA biasa...gitew...Imam juga takut hantu hahahahah apa lagi? Nabila huda pandai berlakon! no nahhh bukan bersifat negative tapi selepas berapa lama I'm telling you I masih lagi terperangkap dan tergoda dengan kata-kata orang bahawa sesuatu film itu gila gareng. Padahal biasa saja. So anggap saja menyumbang kepada Skop Production (milik anak melayu) habis cerita. Go and watch film lama murah sikit dah RM21.00 saja tiket untuk dua orang. 

Oh yes! dah terlajak tulis 

Yes Yes I masak. Jap ye I paste kat sini gambar. Like people care lol!












 
Okey till next time xoxoxoxoxoxoxoxoxo


My porcelain doll dah primary 3 dolls

Friday, 22 January 2016

Lazy Cook and her famous step by step

I still malas memasak tapi disebabkan harga makanan di kedai sangat MURAH? I yang malas ni tiba-tiba jadi rajin (walau sebenarnya memang malas).

Okey here my step by step masak CHICKEN SOUP FOR MY FAMILY SOUL

note:  if you think this is sup sayur can also la...(zaman jimat ni one family sometime can't really afford to have more than one lauk on their dining table. Still? syukur.....













Monday, 11 January 2016

Lazy Cook Still

I should have tukar nama blog pada makan dan masak (so perasan padahal masak setahun berapa kali)




what a lovely weekend xoxoxoxoxo