Friday, 18 May 2018

Politik oh Politik!

Assalamualaikum!

Many of my friends are still on the cloud 9 celebrating kejatuhan kerajaan Barisan Nasional. Oh dear...Politik oh Politik! They are as the matter of fact assuming me on their side too. The assumption is based on my interest toward Tun Dr Mahathir Mohamad. Yes he is indeed my idol dalam Politik Malaysia. 

For the past 5 years I have stopped reading newspapers, and completely shut down with what is going on in the world when I've decided to stop watching the news. I don't listen to the radio as well. Wah terasa aman sangat! 

Okey lah! I don't wanna write on how and why UMNO dan Barisan Nasional ditolak. Semua orang pun tau kenapa. Apa yang menarik ialah I belajar sesuatu dari kejatuhan parti keramat ini atau pun Ikatan sehidup semati ini iaitu, di waktu kita susah kita kenal siapa kawan dan siapakah kawan yang bermuka macam talam. Peringatan untuk diri sendiri. Tu sebabnya tak perlu ramai sangat kawan. Be selective. Jangan risau kalau mati tiada yang tanam. Insyallah fikir yang elok-elok be nice to people walaupun people tu bukan kawan kita. Kan dah janji Allah? kalau kita baik maka pengakhiran kita baik juga. 

nota: kalau marah jangan sampai sanggup segalanya tergadai. 


Friday, 23 March 2018

I renovated my both dry and wet kitchen

Salam.

My mom died due to Lung Cancer last year.  Despite the sorrow,  I know she would want me to 

move on and continue to live. 

So, October 2017 I've decided to do a minor renovation and hoped this would make my hands full. I 

renovated both dry and wet kitchen area. I pray for the blessed Ramadhan soon. yes gonna be 

preparing food for buka puasa with my family too. Can't wait!
 
- Love you mom -






I thank god for the rezeki alhamdulillah.

Wednesday, 14 March 2018

New Addition To The Fam! Welcome Home Isabella!

Assalamualaikum

Yes Chinese New Year has gone by many weeks ago!

Today I received an unexpected text from my designer. Alhamdulillah my dining table is ready and will be delivered to my house this Saturday Insyallah. We've been using meja lipat a.k.a banquet table for dining since December 2017. It was not bad at all. Thank you meja lipat!

Oh yes I named her Isabella!


Till then xoxo

See ya dolls!

Oh Hello From George too!



He was perfectly done last Friday and Isabella will be such a good companion :D with #romeisnotbuiltinaday. 

I'm happy with the blessing and rezeki from the Al Mighty. Alhamdulillah


Monday, 19 February 2018

Happy Chinese New Year 2018

Hai dolls!

Hows holiday so far? Ate lots of Tangerine?  I usually don't go anywhere during festive season due to zero tolerance  toward heavy traffic. At such I rather stay at home and cook my family favorite dishes. Oh yes I did text my neighbor and Marissa's Teachers yang celebrate Chinese New Year. Gong Xi Gong Xi. 

Now, I wanted to upload a few photos after the first paragraph  then I realized ala! Gambar all in my phone! Oh! this is a solid reason why many don't blog anymore! Rather use Instagram! Okey lah  till I transfer some photos to my computer, this posts shall stop here. 

Back to work people! xoxo

Wednesday, 27 December 2017

2018 I can't wait!

Assalamualaikum

Sedar tak sedar tahun 2017 dah nak sampai penghujung. Lagi berapa hari je lagi?  Okey! toward the end of this year I realized I spend most of my time wandering and flipping at Instagram! ha! very terkini kan trend ni? Semua orang akan update kat IG masing2 pergi mana buat apa masak apa minum apa putus cinta kena pukul kena cerai (ooops!). Pendek kata you wanna know about people? what is going on in this world? please by all means buka la IG daftar and voila!  Oh yes! people don't blog anymore!

So hello 2018! Oktober November lepas duit yang ada dalam tangan mula ingat nak lenjan Bali. Maklum diri resah jiwa gundah gelana. Berat badan banyak turun. So ingat boleh la melawa kat Bali. Kat Malaysia tak boleh tak glamer tetiba...(hahaha). Tapi tiba-tiba rasa dari habiskan duit begitu baik renovate rumah. So yes. habiskan duit renovate rumah. Niat bukan sahaja nak sesuatu yang baru tetapi dengan harapan rumah ini memberi kebahagiaan dan kebaikan pada keluarga. Itu sahaja. I really hope 2018 sinar bahagian bersinar sinar. Amin!


My house is very very very simple. Bukak pintu rumah je dapur kering. Ha! mana mau lari? tak reti reti nak masak????? selamat jalan cafe! 2018 kena masak! Oh yang kat luar sliding door tu kan? my wet kitchen! nak jugakkkkk walaupun rumah bukan atas tanah macam orang lain? I rasa adalah penting I buat dapur di luar rumah gak. Sebab nanti bau belacan bau cencalok bau sardin semua melekat kat dalam rumah. Unless you spend ber K K (maksudnya beribu ribu) beli hood yang mahal ala ala rantai kapal. Still I tak minat masak dalam rumah I suka masak luar rumah. Mana kitchen kabinet? Belum siap ni...2018 baru siap :D :D :D 


ta da!!!! my wet kitchen! Super duper happy with the hasil! I busy gila dua tiga empat bulan ni. I sendiri cari tiles beli tiles and fikir sendiri mana nak letak tiles ni. I learned a lot! nyah! sepanjang 3 4 bulan ni. Kitchen kabinet? again belum siap da....tingkap dapur I tak minat ada langsir ke blind ke hapa ke. Sebab I ni kan bonzai lawa? bonzai? kalau dah lawa? mana ada masa nak lap lap blind ke atau cabut langsir basuh? betul tak? so I got it tinted! ha habis cerita!  kot tengah malam nak masak mee magie tu? takde jiran nampak hehehe.


Bilik Puteri Balqis? hmmm takde nak deco deco dinding bagai. Sebab I rasa semak dan pening. Biar putih ada katil ada meja belajar cukup. Tak yah carpet bagai. Siapa pulak nak vacum kapet tu nanti? Mommy dah tua dah 39 tahun 2018 kang. So yeah cukup! I cat semula dinding bilik ni. I buang sliding door bilik ni jadikan dinding.  She is extremely happy. Mommy buatkan dinding bilik letak pintu yang proper. Tapi kalau malas tak nak belajar rajin2 mommy cabut pintu bilik ha biar bilik takde pintu. Extreme tak? :D

note: Anak mom anak yang sangat baik. Takkan tercabutnya pintu bilik tu...


I love this pendant light. So next week my kitchen kabinet siap the island the bar the wet kitchen. Harapan? not only  lawa la kan? (biasa la pompuan) tapi mesti juga seperti yang I mahukan. Simple and represent the owner.

Okey ya too many photos to share but I guess sampai sini saja la kot. Share semua karang ada yang berehat sampai 2019 pulak.

See ya dolls! xoxoxo ms pearl