Thursday, 23 October 2014

HAPPY BIRTHDAY DEAR PRINCESS

It'ssssssssssss HER BIRTHDAY!!!!

yes...my snow white secara rasminya berumur 7 tahun semalam. I'm happy dalam pada masa yang sama terbayang tahun depan I'll be 36 ha ha ha..

A surprise party? takde pun....

Macam yang I kata hidup I ni kadang ada budget kadang takde budget kadang terlebih budget. So ada lah lebih selamat tak membiasakan anak I dengan birthday party yang over the top. Cukup sekadar memperingati hari istimewa si dia. Janji I pada hari I tahu I mengandungkan si dia ialah YOU'LL BE LOVED. I jaga I tatang dengan penuh kasih sayang. 

Bought her presents:

1.  Marissa pilih sendiri

2.  I pilih based on her list 

3.  Meg pilih based on her list

4. This year tak duduk hotel plus cuti cuma satu hari and jatuh pada hari kerja so we ke Zoo la 
     jawabnya. Boleh tengok PANDA BEAR! :D


Dia kata dia boleh jalan macam JAMAL! heheh jangan marah ha? dia belajar dalam bahasa Arab Jamal tu unta la....hihi


Yeah we were there!


 One happy girl in da house!



Mommy nak bukak satu please............
 


 boleh bukak hadiah yang dia sendiri pilih hehe



22/10/2014 Pagi...! HAPPY BIRTHDAY!


 22/10/2014 Pagi...! HAPPY BIRTHDAY! 



22/10/2014 Pagi...! HAPPY BIRTHDAY!


she thought her b.day treat dah habis semalam...tungguuuuu I'm planning of something! hehe


HAPPY BIRTHDAY PRINCESS 

love,

Mom and Dad

xoxoxo

Wednesday, 22 October 2014

her birthday today syukur alhamdulillah..

HAPPY BIRTHDAY
PUTERI MARISSA BALQIS MEGAT MAZLAN
doa mommy and daddy moga dilindungi Allah selalu dan kebahagiaan itu sentiasa menjadi milik mu ...
Amin.....

Monday, 20 October 2014

Story of My Life

Okey thank you! CANDEKURA.

I've been busy. Yes nothing new.

Harijadi Marissa lagi dua hari! the best part? kali ni jatuh pada hari cuti umum! yahoo! Deepavali pun Deepavali la janji cuti. My plan for this year birthday? takde plan. Seriously takde plan. Tuesday nite going to buy her b.day present and birthday cake. Jadi pada 22/10 the three of us boleh makan kek bersama-sama. Nak makan mana this year birthday? still tak  decide lagi. Kemungkinan besar just rehat di rumah habiskan birthday cake! ha amacam? sempoi tak? NOW CAN I KOMPLEN ABOUT KENAIKAN HARGA MINYAK? :P

Okey story of my life.....busy with work busy with my kid busy with husband. I mencuba untuk jadi suri rumah yang perihatin. Not perfect but perihatin. Tapi pada masa yang sama keperluan diri sendiri perlu diambil kira. Oleh sebab itu? I dah plan nak ambil cuti pada sekian dot dot dot I NAK PI SPA! yahoo! of  coz I tag along my husband pergi sendiri tak shiok.....biarlah tukang bayar involve sekali hi hi hi.

okey okey back to story of my life...babe this time I kehabisan idea untuk bercerita. I tempek je gambar kat sini. Oh yes readers yang tak berkaitan sila tutup mata dan click X button up there kalau tak suka. EASY.  I have mentioned many time dah blog ni I share informasi dengan rakan rakan taulan. We share resepi, tempat makan yang gorgeous and delicious, we share dreams and gossip and many more. So yang tak tau hujung pangkal cerita???? please.....


Snow White tak berapa sihat minggu minggu yang lalu


While tunggu doktor (DEMC kalau bab menunggu memang makan masa 1 jam hehe)

Moving on..


Before sending her to school ate lunch kat Restaurant Baru Jovian M (fashion designer tersohor yang kahwin dengan anak Menteri apa ke entah namanya tapi ala Bapak Penyanyi DAFI) don't smile! I watched Akademi Fantasia ancient time ago. So I rasa he penyanyi la kan?


ROA nama restoran di beri


Pergi lagi? BIG NO!



Kopi penuh SERDAK KOPI hmmmm tak reti nak tapis ke apa 



Kuih pau cost RM4.00 (tak silap I) bila suruh Meg beli coz tekak terasa nak makan pau, I ingat dengan harganya? pau ni akan disediakan hangat hangat suam kuku gitew. Nope! it was in my dream. Dreaming crappy thing! No such. Coz pau dah la RM4.00 tapi disediakan served SEJUK SESEJUKnya.  

Ordered nasi putih tiga, ayam masak kicap 2 set, ayam masak sambal apa ke benda entah satu set, air kosong tiga dan kopi O satu. but we had a better idea to pour the kopi ke dalam gelas berais hehehe. Oh yes the bill came? nearly RM60.00. 

My honest honest advice? Better stick to what you do best le Jovian. 

p/s: the waiters tho semua cute anak ikan gitew.. hahahah this one thumbs up! but no won't VISIT this place ever again. Value for money takde.  Agaknya Jovian ingat orang Shah Alam banyak duit kot?? ramai MISKIN BANDAR kat Shah Alam ni Jovian wei.



Okey next!


went to The Garden recently. Nak jumpa sepupu Meg


Deepavali every where ...and this little girl try to blend in..



Dah lama tak datang sebab? jauh..malas



Adoring the Water Fountain



My fav. cafe kalau pi visit The Garden. entah food wise okey okey la tapi I suka tempat ni selesa kot.


Hasil karya seni mommy! Tajuk lukisan untuk exam akhir tahun SAYA DAN RAKAN so....Mommy boleh jadi guru seni gak.



not my hand
 

mine


okey this one Marissa yang lukis. Wajah ada kurus sikit macam anak dara 17 tahun

 


Her plate

 

 Pinggan Meg


Mine

Okey next!


 Minyak Naik I punya bijak pi beli kuali. ken.....

I did not buy emas sebab duit tak cukup heh!



However this kuali buat I dan family bahagia. Most of da time I purchased things that make the whole family happy. Emas? hmmmm tengok la budget tak kunjung tiba har har har



 Tell me macam mana family I tak happy??? Lamb Chop in da house!



Oktober this princess memang busy belajar nak exam katanya. 

p/s: yes i beli kotak pencil jenama thundercatz tahan sikit dari gambar barbie ke miki mouse ke apa ke. gaknya dibuat khas untuk budak lelaki kot heheh tu yang kena tahan lasak sikit.



At home ...


At home...I la ustazah I la guru seni ken..


Make me happy! - I wont bake I buy...


Make me happy! - I wont bake I buy...





panjang dah rambut Marissa bila...nak pi salon? 

 
 
adoring....

Next!


 plan to buy this soon!


plan to buy this pretty soon!

 

The Wit and Wisdom 
Of Dr Mahathir Mohamad

next!


Ikan goreng 

 

Telur Kari 

 

Telur Kari meriah

 

Dah siap dah Telur Kari I

 

Sambal Penyet

 

 Sup Cendawan


Can't wait cepat la Marissa habis exam dah tak tertahan nak keluar jimba jimba 

KL I'm coming!

not Europe but KL

read it carefully

:D :P


xoxoxo Ms Pearl

Monday, 13 October 2014

DO NOT HOP IN and leave me nota jengkel.

Fahya and I agreed upon one thing : pasal we all sayang la we all tegur! 

So kepada yang suka suki jumped into conclusion or buat assumption sendiri how the hell i live my life? I tak boleh nak kata apa. This is an open blog. 

Buat masa ni I belum ada mood nak tulis kenapa dan mengapa I rasa BARISAN NASIONAL bakal jadi lamb chop jika isu-isu terkini TIDAK DITANGANI SEGERA.  Sementara I takde mood nak menulis, tolong if you think this blog, post - post I tentang pembelian buku anak, or percutian murah dalam negara, or jalan-jalan cari makan MENYAKITKAN KEPALA DAN MATA do click X button kat atas belah kanan nun. Itu saja permintaan I. Don't be rude. Sebagai pengundi saya berhak bersuara. Sebagai rakyat Malaysia saya ada pendapat saya sendiri. Do not ever QUESTION sifat patrotisma saya kerana yang mengenali diri ini tahu betapa sayang dan cintanya saya kepada negara juga kepada UMNO. 

Oh yes one more thing? Kerana sayangkan negara kerana sayangkan UMNO dan kerana sayangkan ANAK la saya nak kerajaan sedia ada meneruskan pemerintahan. Tetapi dengan isu isu TERTANGGUH YANG SANGAT TERKESAN DI HATI MASYARAKAT MALAYSIA yang tidak ditangani secepat mungkin hanya akan menipiskan peluang BARISAN NASIONAL untuk terus memerintah. Hakisan sokongan itu sedikit sebanyak mula nampak.  Jika kerajaan yang ada pada hari ini terjejas ini akan menyebabkan urusan membesarkan seorang anak melayu yang berkualiti juga terjejas. Itu my doter I'm talking about! and I bought her BOOKS! not HONDA!

So haters? or so call manusia yang tidak tahu hujung pangkal cerita please do not hop in and tulis sesuka hati kata I BERLAGAK OR BONGKAK or apa saja. Please okey??

I bought books not diamond. I repeat books bukan intan permata bukan beg tangan BERKIN bukan CD bukan PRADA. BUKAN TUDUNG FAREEDA. Bukan rantai emas bukan pergi EROPAH TIAP TIAP TAHUN bukan pergi LONDON or pergi BANDUNG or pergi VIETNAM. I went to Kuala Lumpur for holidays. The budget is even cheaper daripada ke luar negara. I'm helping menjana ekonomi dengan bercuti di dalam negara!. So please...you are welcomed to hop in here anytime but do not leave jejak jejak yang menjengkelkan.

OH yes...I bukan menulis untuk dibaca oleh semua orang. The blog is to share with my friends (my good friends) apa yang I dok buat setiap hari or tiap-tiap minggu till one day I realized the blog telah dipaku dan accidentally dibaca oleh orang lain. I am not penulis terkenal or penulis yang menempah nama. I tak mewakili sesiapa. JUST ME.

Thank you.

Assalamualaikum.

Friday, 10 October 2014

goodbye barisan nasional

Najib, whos ur target market? Majority voters are those who are not kaya nor miskin.


nota: Goodbye Barisan Nasional

Thursday, 9 October 2014

Daging Dendeng

Assalamualaikum

been busy (nothing new about that!)

bila busy I tetiba rasa nervous. Bila nervous I tetiba rasa asyik lapar. You know? lapar? nervous? You don't get it do you? takpelah...

It is just Penang anyway not MALDIVES so I guess GO TO *ELL diet program hehehehe. Semalam borong daging dendeng. Dari jauh pekerja cafe dah nampak I. 

"Ohhhhhhh mommy marissa!"

ken...? nampak sangat malas masak kerjanya membeli aja? takpelah. So hari ni balik rumah singgah kedai tepi jalan beli bayam. rebus and makan with nasi and daging dendeng! - you guys yang diet tak hengat dunia? let me tell you something. MINYAK NAIK so why the *ell not naikan sikit berat badan heheheheh.

Alright!

I tinggalkan with My Little Beethoven. Apple of Meg's heart gitew.

-Pearl-

video

Wednesday, 8 October 2014

PUTIH

Sejak usia semakin berganjak ke angka 40? :P Minat terhadap menghias rumah dah makin kurang.

I don't do color anymore. I do love them just not for my nest. White is my life saver.


My Bed 

Malam malam yang lalu Meg buat lawak yang sukar untuk diterima akal.

"Yang? boleh tak I ambil pen tulis HANI LOVES MEG kat situ"?

never crossed my mind....




Princess Bedroom

told ya. is it just me? or you all too?

I love my white..

life saver...

I'M NOT IN DA MOOOOOOOOOOOODDDDDD


-Pearl-