Friday, 22 July 2016

Raya 2016 from Shah Alam - Penang - Shah Alam with love

Selamat Hari Raya Dolls!!! Maaf Zahir Batin...homaigawddddd it has been what a month? ke belum lagi? takpelah janji tulis something.

Banyak to share with tapi takde masa nak tulis (busy).


I know my friend sham akan tanya by moi? yes by moi...pakai hp murah mak nakkk entah bila nak pakai handphone harga ribu riban (katanya kedekut...sampai sudah la pakai hp murahhhhh).

Langit di Pulau Pinang...Thanx you've been good to me and my family. xoxoxoxo

p/s: noooooo no nasi kandar you know i don't eat mamak food :D :D



MAS we love you! - Air Asia? hmmmmmm nanti nanti la masih  kekal dalam ingatan kena jalan kaki jauh gilerrrrr. tak mo ar cakap besar someday mungkin naik kot but bukan dalam masa terdekat...ada duit layan MAS takde duit or mode kedekut naik je Fire Fly murah!

p/s:  murah murah pun Firefly air bottomless you and cake scrumptious!


Makcik Loaded duit raya berkepok! siap nak bayar duit bfst untuk mom and dad...alahai suci muci niat mu nakkkkkkk

me:  boleh la nakkkk (mak amik kesempatan)
daddy yang suci muci: tak yah simpan daddy yang bayar
hehehehehhehe



ye kami keluarga anak beranak suka baju zebra. habis cerita.


raya ke tiga dah ada kat kat penang nahhh bukan kampung halaman tapi saja suka suki berjalan cuti panjang kan? so jalan jalan pasar malam jumpa pulak henna ni layan baby layan. 


dah sila jangan gelak...i know im still fat! no la yang lawa ala ala princess belah kiri tu my friend anak empat yang tak lawa yang selekeh comot pergi beraya pakai baju zebra tu I la.

p/s: dah sham mak dah tunaikan permintaan you . hakikatnya gambar mak tak dekut nakkk cuma fat still kannnnnnnnnn tunggu la I rempuh sampai 47kg. ha jam tu mak tepek banyak banyak gambar kat blog feeling ala ala kylie jenner gitewww 

till then selamat hari raya again okey??

xoxoxoxooxoxoox

Tuesday, 21 June 2016

The Soul

someone thought me kalau marah lepaskan. kalau ada rasa tak puas hati beritahu jangan simpan. lepas tu terpulang kalau rasa tak sesuai untuk teruskan hubungan putuskan. then lupakan. hati sure senang. wow! seriously I followed. and yes dah lupakan dan senang hati. entah kenapa hari ni topik ni pulak yang keluar. sebenarnya tak pernah terlintas pun nak menulis perihal ni. why hani why?? mungkin it's time? 

Leaving

this afternoon just before lunch time (puasa) someone text me. am leaving selangor soon. Pindah ke negeri di bawah bayu. I was like ...what??? seriously? hmmmm okey will meet you and have a coffee and sembang sampai terasa nak balik. Why hani? why. Selalu macam ni. tunggu to the very last minute baru nak mulakan langkah. again someone told me baik jumpa sekali dari tak jumpa langsung heheheh. Secara positivenya? my next visit ke sabah nanti ada la kawan kat sana. positive sangat!

Politic

again someone sent me a text after 12 midnite? saying that Barisan Nasional won both Kuala Kangsar and Sabak Bernam. Thank god! I have this person an angel yang tak pernah jemu update me kisah kisah harian. Kalau tak I jadi katak bawah tempurung. Maybe lebih teruk dari si katak. I knew akan ada PRK tapi I tak ingat bila. My aunties uncles cousins mengundi di Sabak Bernam. Whoa! yang muda undi siapa? yang tua undi siapa? biarlah rahsia....

Beberapa hari sebelum tu I did send a pic of (kotakkan ala ala mcm kertas undian)sebelah my photo in green (represents PAS) and yang sebelah lagi warna Biru Tua (BN official kaler). So I text my aunties the photo and tanya siapa Mak Uda akan undi? yang hijau ke yang biru tua?

Jawapan? Kalau hani yang jadi calon? tak kira la dari mana pun partinya Mak Uda undi Hani! yahoooooooo! so basically di kampung? jika you orang tempatan sedara mara ramai? kawan kawan ramai plus you baik hati (me not saying me baik hati tho I think I am?) am sure you will win the election. Oh yes tapi jangan la pulak cari pasal lepas menang tunjuk lagak? you kena sedar you wakil rakyat berkhidmat untuk rakyat hidup mati you untuk rakyat. So be good to your rakyat. Insyallah PRU akan datang muka you lagi yang menang insyallah insyallah. 

Kuala Kangsar? Meg's hometown. Tahniah kepada pemenang. Again kotakan janji. Be humble. Jujur la pada rakyat. Insyallah yang baik dipilih lagi. 

till then xoxoxoxox 


dengan ucapan bila la nak slim ni........kasut dah cantik dah...hehehhe

Wednesday, 15 June 2016

Concert soon!

video

Piano Solo 

xoxoxoxoxo

Mom Loves you

Tuesday, 7 June 2016

Before Ramadhan and The first Day of Ramadhan

Happy Birthday To Moi 1/6/2016 - Yes no secret I'm a 37 Years Old Fat Lady hehehehhe how fat? man! very very very fat...Even bigger than you can imagine (caution! do not imagine it!)

Selamat Berpuasa dolls! 

Day 2 yes? Syukur my porcelain doll dah mula berpuasa. Tahun pertama yes. She is matang enough to understand why orang Islam wajib berpuasa. Percaya, yakin, Obey perintah Maha Pencipta plus The Almighty mahukan kita menghargai apa yang kita ada. Not all children fortunate enough to have food served on the table precisely @7.22 pm untuk berbuka. Plus? isu kesihatan juga boleh diambil kira. I made it clear as water in Maldives to my 9 years old doter itu la sebabnya kenapa kita berpuasa. So no bribe eh. Tak minat nak bribe anak you puasa sebulan you got hadiah. Yet I told this morning bangga mommy dengan niat dan usaha. Yang penting effort. Kesudahannya biarlah terletak di tangan Maha Pencipta. 

Berbuka Puasa

No Bazar Ramadhan Dolls.

Dah lama tak melayan bazar-bazar ni. Bukan rajin masak! Tapi malas macam biasa. Cuma mengamalkan kesederhanaan. Plus on diet katanya (dengan niat nak gasak makan bulan Syawal sat gi! Ya allah hani!!!!!!! bila kau nak tobat nakkkk). 

A few days before Ramadhan took place, I hilang my shrink. Too bad huh? Duduk kat bandar ni kalau takde shrink parah. Trust me. You need someone to talk to. Focus hani this is not Uncle Sam Land this is Malaysia. Shrink is not something yang common here. You have problem? You wanna say something? keep it to yourself till you get cuckoo. Problem? what the what is that?? get over it solve it yourself and be matang. Where ever you are Shrink? I just wanna tell you thank you. 

note: there is something else I would like to tell my shrink but I guess it is not important for the shrink to know. You see? I dah start cuckoo! The shrink will never read this hihihihihihihihihihi!


Alright! Cuti sekolah.

Dolls you tau kan my mom tak berapa sihat. Disebabkan itu I tak pergi berjalan mana. In case she needs me I kena ada sentiasa di kawasan yang berhampiran dengan my mom. Alhamdulillah mom getting better treatment Kimo dan Radio dah pun tamat. Pill Hormones pula ambil alih. Doa I cuma satu panjangkan la usia mama jauhilah penyakit itu dari datang lagi atau pun menghampiri mana mana dari ahli keluarga I. Cukup lah. cukup....


Live Life and Exercise! 
I wanna be 40 cantik and sihat and rezeki yang banyak! amin


I Love KL - You know that pretty well dolls. Last Weekend (birthday treat) I went to KL and had the best view of KL Twin Tower gitew......Tak yah la jealous dolls? You go to Paris what.......but frankly I Love KL very much despite the heavy traffic.  Good food awaits!


Live Life and Exercise!


I even buat Plank (percayalah Choo Hani oiiiii mak sakit kat perut ni haaaaaaaa)

Gila wei plank kalau tak kurus kering gak mak tak tau la nak cakap apa dah nyiahh oiiiii



Kekonon Sushi can do wonders! - Ha boleh buat mak kurus??? belajar la makan sushi kekekekekekkekekekekekek kekonon jeeeee!


Oh where is my 9 years old Princess?


Baik kau jadi journalist nak oiiii kata Uncle P (thank you for those ice creams). Tak mo katanya saya nak jadi scientist! - kan? hamik sitew...baka mana kau dapat nakkkkk mommy just wanita fat lagi cuma dapat cukup makan sains waktu form 5 heheheheheh

till then xoxoxoxoxoxoxoxoxo


Oh yes berbuka la secara sederhana che wah! - mood buffet tak de lagi sebenarnya



ha nah! - ini je yang I makan semalam! jimat tak jimat la kan? kot tak kurus gak tak tau la babe!

I know my friend D would say iklan tukang masak tepi jalan sedang mencari tukang masak. The thing is? I bukan tukang masak pun.......maaaaaaaalas masak. 

dah! back to work work work!

Happy Fasting to all xoxoxo again!

Thursday, 12 May 2016

Things done In the Name Of Love ........

Things done in the name of L.O.V.E.

note:
I got up in the morning and found this on her study desk.  Yes, it is because I don't bake........
I love You Puteri Balqis ..........since 2007

Wednesday, 4 May 2016

Life is not that bosan sebenarnya....

Diva-ish

Not at all actually. She is the nicest person on earth (trust me) once you get to know her....


 







I know ber-bubbles mulut cerita kisah GST kan? So I ate this last night simple cheap and filling. I know that too kita kena selalu bersyukur...
 


Bought! My shopping Skill dolls sangat Excellent A+++ got all in that picture from ZARA & H & M plus 2 more lagi t-shirt only cost me 147.00 - many got 1 item saja for the same price. hmmmmm told her I'll get her Marc Jacobs (for super duper UPSR result)


My sidekick and my Marc Jacobs

till then xoxoxoxoxoxo

note: yes I always in love with Male Designer. Y? soal hati susah untuk digambarkan...:P :P :P

Wednesday, 27 April 2016

What A Life 2


The Fat Omelete Cheesy loaded with condiments

by Moi


 
Went to KLCC recently for Ben's 

delicious food! no regret!


delectable! I tell you!

going for this again maybe in August? wink wink wink 



My Porcelain Doll 



My friend Ah Seng kata this one melayakkan I jadi Chef I know he did not mean it at all since this the only sayur I boleh masak (kadang kadang tak sedap kadang kadang tak sedap huhu)



Porcelain Doll baca buku. Mommy makan kek.

So tu sebab Mommy fat , PD tak fat.



I tell you I adore my own Mee Goreng than Mamak Mee Goreng 

I know....Self-Praise is not a praise....lol


okey till then...xoxoxoxoxoxoxo